Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Aπόφαση συνέλευσης 8/7

Απόφαση λαϊκής συνέλευσης πλατείας Άργους 8/7/2011

Σαράντα και πλέον μέρες η πλατεία του Άργους έχει μετατραπεί σε χώρο συζητήσεων, δημοκρατίας και δράσεων αποτελώντας κομμάτι του πανελλαδικού κινήματος των πλατειών.
Η συμμετοχή, όλο αυτό το διάστημα, εκατοντάδων πολιτών στις αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες των συνελεύσεων και σε πολύμορφες πρωτοβουλίες αποτελεί μια πρωτόγνωρη εμπειρία για την πόλη μας. Βάλαμε μπροστά αυτά που μας ενώνουν, ξεπεράσαμε τους κοινωνικούς αυτοματισμούς που θέλουν τη μια κοινωνική κατηγορία ενάντια στην άλλη και ενωθήκαμε ενάντια στο πολιτικό σύστημα, την τρόικα, την κυβέρνηση, τα μνημόνια.
Ξεπεράσαμε κομματικούς διαχωρισμούς και προστατεύσαμε τον ακηδεμόνευτο χαρακτήρα του κινήματός μας, τοποθετώντας πάνω από όλα τον αγώνα μας για αξιοπρέπεια, λαϊκή κυριαρχία, δημοκρατία.
Κάποιες από τις δράσεις μας το τελευταίο διάστημα ήταν:
  • ψηφίσματα
  • πορεία
  • εξώδικο προς τους βουλευτές του νομού
  • πανό
  • συμμετοχή στην κινητοποίηση στην πλ. Συντάγματος στις 29/6
Όσον αφορά το επόμενο διάστημα θεωρούμε φυσικά ότι πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνας μας αξιοποιώντας την εμπειρία των σαράντα αυτών ημερών και πιο ειδικά τον ακηδεμόνευτο, δημοκρατικό, ενωτικό χαρακτήρα.
Κεντρικό ζήτημα είναι να έχει αποτέλεσμα ο αγώνας μας να φύγει η τρόικα και η κυβέρνηση, να ανατραπεί το πολιτικό σύστημα, να ακυρωθούν τα μνημόνια.
Παράλληλα είναι αναγκαίο να συνεχιστεί η συζήτηση για το τι πολιτικό σύστημα θέλουμε, τι Σύνταγμα, τι δημοκρατία, και τη στάση μας για κύρια ζητήματα όπως το χρέος, το ευρώ, η ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας κ.α.
Είναι χρήσιμο να αναπτύξουμε τη δράση μας και τοπικά εμποδίζοντας την προώθηση των σχεδίων τρόικας – κυβέρνησης (εκποίηση δημόσιου πλούτου κ.ά.)
Η δραματική χειροτέρευση των όρων ζωής της πλειοψηφίας του λαού μας απαιτεί τη δημιουργία πολύμορφων δικτύων αλληλεγγύης και έμπρακτης υποστήριξης.
Τέλος, επιλέγουμε για αυτή την περίοδο η συνέλευση της πλατείας να έχει αποφασιστικό χαρακτήρα σε εβδομαδιαία βάση προσπαθώντας να διαφυλάξουμε τη μαζικότητα και την αποτελεσματικότητά μας. Φυσικά, η συχνότητα μπορεί να τροποποιηθεί εφόσον οι ανάγκες το επιβάλουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου