Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Ψήφισμα συνέλευσης 17/6

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 17/6

Οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών δείχνουν πως οι κινητοποιήσεις μας μπορούν να έχουν αποτέλεσμα. Το πολιτικό σύστημα τρίζει και η κυβέρνηση καταρρέει κάτω από την τεράστια λαϊκή αγανάκτηση και κινητοποίηση . Είναι προφανές ότι ούτε η “ανασχηματισμένη” κυβέρνηση έχει την παραμικρή νομιμοποίηση να προχωρήσει στην επιβολή του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, να αγνοήσει τη λαϊκή οργή και αγανάκτιση. Δεν έχει καμία ψήφο εμπιστοσύνης από τους πολίτες.

Όπως δήλωνε ένα χρόνο πριν ο Αργεντίνος σκηνοθέτης Φ. Σολάνας:
“…Οι κυβερνήσεις πέφτουν! Η κυβέρνηση του Φερνάντο ντε λα Ρούα, στα τέλη του 2001, αψήφησε τη λαϊκή διαμαρτυρία, όπως κάνει σήμερα και η κυβέρνηση της Ελλάδας. Και κατέληξε να φύγει με το ελικόπτερο! Πώς αψηφάς έναν εξεγερμένο λαό που έχει καταλάβει όλες τις πλατείες της χώρας;”
Όσο διατηρούμε την ενότητα και την αποφασιστικότητά μας και όσο γεμίζουμε τις πλατείες, μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα τους σταματήσουμε.
Υπάρχει διέξοδος για την χώρα χωρίς το νέο καθεστώς της τρόικα και χωρίς μνημόνια, χωρίς να ισοπεδωθεί η κοινωνία και να ξεπουληθεί η πατρίδα μας προς χάριν των κερδοσκόπων δανειστών, χωρίς να τσαλαπατηθεί η εθνική κυριαρχία. Αυτή η διέξοδος δε μπορεί να έρθει από αυτούς που μας οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο, όσους ελιγμούς και αν κάνουν, με όποιο προσωπείο κι αν επιλέξουν να επιστρέψουν.
Θα μείνουμε στις πλατείες μέχρι να φύγουν. Μέχρι τα αιτήματα μας για πραγματική δημοκρατία, ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη γίνουν πραγματικότητα.
Συντονιζόμαστε με το Πανελλαδικό κίνημα των αγανακτισμένων και ειδικά με την πλατεία Συντάγματος.
Καλούμε τους πολίτες του Άργους να συμμετέχουν στις καθημερινές συγκεντρώσεις μας στο θεατράκι της πλατείας.
Κλιμακώνουμε τις δράσεις μας ενόψει της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου.
Την Κυριακή 19/6 να βρεθούμε όλοι πάλι στους δρόμους και τις πλατείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου